top
روش صحیح سخن گفتن با کودک

روش صحیح سخن گفتن با کودک

روش صحیح سخن گفتن با کودک

فرزندان بی نهایت به لحن صدای شما حساس هستند. وقتی با فرزندان تان صحبت می کنید لحن صدای شما بسیار مهم است، زیرا علامتی همراه دارد که نشان می دهد احساس طعنه آمیز، عصبانی، ملایم یا دلگرم کننده دارید.

 

اجتناب ازرقابت با لحن فرزند

کودکان دقیقا می دانند چگونه حرف بزنند تا شما از کوره در بروید. وقتی فرزندتان لوس بازی در می آورد ممکن است خیلی تلاش کنید خونسرد بمانید اما گاهی عصبانیت بر شما غلبه می کند. فرزندتان به شما غر می زند و شما فکر می کنید راحت است جواب او را مثل خودش با غر زدن بدهید. متاسفانه این کار شما به رقابت با لحن او منتهی می شود و احساسات و صدای شما اوج می گیرد تا جایی که درگیر یک نبرد کامل می شوید. سعی کنید غر زدن را با لحنی خوشایند و نه با رفتاری احمقانه پاسخ دهید. عبارت ساده ای مانند «بیا با این لحن با هم حرف نزنیم» می تواند شدت احتمالی غر زدن را کاهش دهد.

 

کنترل لحن خود
وقتی می خواهید با فرزندتان حرف بزنید استفاده از صدای بم تر نشان می دهد صمیمی و خوش برخورد هستید. صدای عمیق تر اقتدار بیشتری به همراه دارد و وقتی می خواهید کاری انجام شود آن را به کار می برید. برای کنترل بهتر لحن خود توصیه های زیر را به خاطر بسپارید:
 
وقتی فرزندتان به روشی نامناسب با شما صحبت می کند حواس تان باشد و سعی کنید با لحنی مشابه به او جواب ندهید.
 
وقتی کلمه، عبارت یا لحنی را می شنوید که موجب می شود قلب تان تندتر بزند، چند نفس عمیق بکشید، دکمه ایست درونی خود را برای آرام کردن خود فشار دهید و قبل از جواب دادن فکر کنید.
 
از لحن خوشایندی استفاده کنید. حالت ملایم در مورد کودکان نتیجه می دهد.
 
به نمونه هایی از لحن خوب گوش دهید. در تلویزیون، فروشگاه ها یا پارک ها، به صدای کسانی که لحن مناسبی دارند گوش دهید. ببینید صدای شما چگونه باید باشد و تطبیق با ویژگی های صوتی این افراد را تمرین کنید. با تمرین، لحن انتخابی به صدای طبیعی شما تبدیل می شود.
 
فرزند خود را برای صحبت کردن با صدای معمولی تحسین کنید. اقدام مجدد مثبت موجب عزت نفس و اشتیاق می شود و به او کمک می کند تا بفهمد برای اینکه به حرفش گوش دهید نیازی به غر زدن یا فریاد کشیدن نیست.

 



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات