top
ندادن اسباب بازی ها به همسالان

ندادن اسباب بازی ها به همسالان

کار گروه فرهنگی،پرتال جامع و تخصصی کودک: فرزند 2 ساله ام اسباب بازی هایش را به همسالان خود نمی دهد. علت چیست و آیا می‌شود این روحیه را از بین برد ؟

ندادن اسباب بازی ها به همسالان

فرزند 2 ساله ام اسباب بازی هایش را به همسالان خود نمی دهد. علت چیست و آیا می‌شود این روحیه را از بین برد ؟

ج : این رفتار، طبیعی است و بیشتر در همین سن دیده می شود. کودک در این سن، حس تملک دارد و با تمام توان از اسباب بازی ها یا اشیایی که متعلق به او است، دفاع می کند و مایل نیست دیگران (به ویژه همسالان) به آن ها دست بزنند.

لازم نیست این روحیه را از بین ببرید. شما می توانید برای تعدیل آن بکوشید (ر.ک : ج 2، ص 81 و 82). یکی از راه هایی که می تواند مقداری از حس تملک او را کاهش دهد، این است که ساعتی پیش از آمدن مهمانان به منزل شما، با اسباب بازی هایش بازی کند؛ البته به میهمان هم توصیه می کنیم هنگام حضور در مهمانی، اسباب بازی مورد علاقه فرزندش را همراه ببرد تا در صورت نیاز، در اختیار او قار دهد. این عمل، مقداری از جنجال ناشی از حس تملک فرزند میزبان را می کاهد.

راهکار دیگر این است که پیش از دیدار همسال، برنامه ریزی کنید به این معنا که از فرزندتان بخواهید اسباب بازی های مورد علاقه خود را جمع کند و فقط چیزهایی را در دسترس بگذارد که مایل است به دوستش بدهد.

نکته مهم : فرزندتان را وادار نکنید اسباب بازی هایش را به دوستش بدهد؛ زیرا این اصرار، او را حریص تر می کند و بر حس تملک او می افزاید؛ اما می توانید به او هشدار دهید که اگر برخی از اسباب بازی هایش را به دوستش ندهد، ناراحت می شود و او را ترک می کند و ممکن است دیگر به خانه آن ها نیاید.

توجه داشته باشید که این حس با این شدت ادامه نمی یابد. او با افزایش سن، به کودکان دیگر علاقه مند می شود و از بازی با آن ها لذت می برد؛ در نتیجه حس بخشش و تعاون در او افزایش خواهد یافت. 



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات