top
بازی ها و اسباب بازی های خطرناک کودک شما

بازی ها و اسباب بازی های خطرناک کودک شما

کارگروه تربیتی پرتال جامع و تخصصی کودک، مهدکودک و خانواده: تا به حال چقدر به کودکی که مشغول بازی کردن با وسایل بازی دور و برش است دقت کرده اید، وقتی کودک در دنیایی غرق شده که هیچ چیز به غیر از آن اسباب بازی نمی تواند در آن نفوذ کند؟

بازی ها و اسباب بازی های خطرناک کودک شما
تا به حال چقدر به کودکی که مشغول بازی کردن با وسایل بازی دور و برش است دقت کرده اید، وقتی کودک در دنیایی غرق شده که هیچ چیز به غیر از آن اسباب بازی نمی تواند در آن نفوذ کند؟ کودکان به کمک اسباب بازیها  بطور غیرمستقیم آموزش می بینند و حوادثی که دور و برشان می گذرد را به نوعی در این بازی ها تجربه می کنند. با این وجود و با همه تاکیدی که کارشناسان بر تاثیرپذیری کودکان از چنین وسایلی دارند، در کشور ما هنوز هم اسباب بازی بعنوان یک وسیله لوکس، تزئینی و بی اهمیت تلقی می شود.
اسباب بازی ها شاید لذت بخش ترین دارایی های کودکان باشند. حتی وقتی بزرگ می شویم هم با دیدن اسباب بازی های قدیمی حس خوبی به ما دست می دهد و گاه تلاش می کنیم آنها را حفظ و نگهداری کنیم.
 
شاید به خاطر داشته باشید که چند سال قبل رنگ های سرطان زایی که در اسباب بازی های چینی به کار رفته بود باعث شد واردات این اسباب بازی ها به بسیاری از کشورها ممنوع شد.
 
درست از همان هنگام بود که مضر و حتی خطرناک بودن این وسایل رنگی و جذاب مورد توجه قرار گرفت. در حالی که تا قبل از آن رشد فکری و ایجاد خلاقیت در کودکان تنها انتظاری بود که از اسباب بازی ها می رفت.
طبق اعلام کارشناسان در حال حاضر ماهانه یک میلیون و 800 هزار دلار اسباب بازی وارد کشور می شود. این رقم در سال 84 یک میلیون و 600 هزار دلار، در سال 83، 850 هزار دلار، در سال 82- 570 هزار دلار و در سال 81- 57 هزار دلار بوده است. البته این ارقام می توانند ارتباطی با ارزش و اهمیت واقعی اسباب بازی ها نداشته باشند. بعبارت دیگر، ارزش پولی یک اسباب بازی لزوما" با ارزش حقیقی آن برای تربیت و آموزش کودک، یکی نیست.
با این وجود شاید شما از معدود والدینی باشید که وقتی قصد انتخاب اسباب بازی دارید، می خواهید بدانید چه معیارهایی برای خرید یک اسباب بازی مناسب برای کودکتان جود دارد، یا بعبارت دیگر، وسیله ای که کودکتان بیشتر اوقاتش را با آن پر می کند تا چه حد برای او مفید خواهد بود و آیا می تواند برای سلامت جسم و روان او مضر هم باشد؟
 
" امروزه استاندارد اسباب بازی ها توجه تمامی کشورها را به خود مشغول کرده است. این استانداردها دائما" به روز می شود و آزمایش ها و     تست های زیادی روی آنها انجام می شود. در ایران سه سال پیش موضوع استاندارد اسباب بازی بطور جدی مطرح شد. قبل از آن نیز موسسه استاندارد از آخرین استانداردهای اسباب بازی که کشور استرالیا تهیه کرده بود، استفاده کرد که در نتیجه این قانون موسسه استاندارد باید هم اسباب بازی های داخلی را زیرنظر می گرفت که مهر استاندارد دارند یا نه و هم اسباب بازی های وارداتی که کنترل کیفی آنها محرز شده باشد". این جملات را محمدحسین فرجو، دبیر ستاد شورای نظارت بر اسباب بازی می گوید و ادامه می دهد: " در آزمایشگاه تست های مختلفی روی این اسباب بازی ها انجام می شود حتی از لحاظ به کاربردن رنگ و مواد این اقلام آزمایش می شوند و اگر میزان استفاده از این مواد از حد استاندارد بالاتر باشد از ورود آنها جلوگیری می شود. "
 
با این اوصاف، هرازگاهی هشدارهایی از سوی متخصصان اعلام می شود مبنی بر اینکه بعضی انواع اسباب بازی موجود در بازار خطرناکند و باید از آنها پرهیز کرد. مثل همین چند هفته پیش که یک متخصص چشم نسبت به خطرات استفاده از اسباب بازی های لیزری هشدار داد.
 
 
 
 
 
 
هر سال تعداد زیادی از کودکان به‌دلیل انجام دادن بازی‌های خطرناک دچار حادثه می‌شوند و حتی کار بعضی از آنها به چند روز بستری شدن در بیمارستان می‌کشد. 
شاید باورتان نشود اما هر چیز ساده‌ای مانند اسباب‌بازی‌ها، آب، شیر و حتی هوا باعث مرگ تعدادی از کودکان در هر سال می‌شود.  آمارها نشان می‌دهد؛ تقریبا 6 درصد از کودکان، بازی بسیار خطرناک کشیدن یک کیسه پلاستیکی روی صورت و حبس کردن نفس را امتحان کرده‌اند. متاسفانه در سال 2007، 82 کودک بین 6 تا 19 سال فقط به‌دلیل انجام این بازی و رقابت کردن با دوستان‌شان برای حبس کردن نفس جان خود را از دست داده‌اند. 
 
اگر والدین می‌خواهند فرزندان خود را از انجام این بازی‌ها بازدارند، باید در مرحله اول علت جالب بودن اینگونه حرکات خطرناک برای کودکان را درک کنند. به این ترتیب می‌توان به راحتی علاقه بچه‌ها را به سمت بازی‌های بی‌خطر متوجه شد و هر سال از تعداد زیادی از حوادث ناگوار پیشگیری کرد. همان‌‌طور که می‌دانید، خطر کردن بخشی از زندگی همه انسان‌ها را تشکیل می‌دهد و هیجان ناشی از آن برای همه حتی کودکان جالب است. اگر مشاهده کردید که کودکتان در حال انجام یکی از این بازی‌هاست، در مرحله اول سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید و آرام باشید.  خوشبختانه کودکان معمولا این بازی‌ها را انجام نمی‌دهند و فقط گاهی اوقات این رفتارهای پرخطر از آنها دیده می‌شود. اگر شما ناگهان با کودکتان برخورد کنید و از کوره در بروید، ممکن است فرزندتان تصمیم بگیرد این کار را به دور از چشمان شما انجام دهد که در این صورت عواقب کار ممکن است بسیار بدتر شود.  
 
در ادامه سعی می‌کنیم بعضی از بازی‌های خطرناک را که معمولا کودکان علاقه زیادی به انجام آنها دارند به شما معرفی کنیم، تا خود را برای پیشگیری از آنها آماده کنید. 
 
 
 
چقدر می‌تونی نفست رو نگه داری؟
 
 
بعضی از کودکان دوست دارند تا جایی که ممکن است نفس خود را نگه دارند تا احساس سرگیجه و بی‌حالی موقت به آنها دست بدهد. حتی دیده شده که تعدادی از نوجوانان این کار را تا لحظات آخر قبل از بیهوش شدن ادامه می‌دهند تا این احساس را تا نهایت خود تجربه کنند. 
 
برای انجام این کار کودکان از کمربند، طناب، کیسه پلاستیکی و حتی دست استفاده کرده و نفس خود را به‌طور کامل حبس می‌کنند. یکی از خطرات جدی انجام این بازی‌ها وارد شدن آسیب مغزی در اثر کم شدن میزان اکسیژنی است که به سمت این عضو بسیار مهم بدن در جریان است.  خوشبختانه راه‌هایی هست که از طریق آن شما می‌توانید متوجه شوید، فرزندان​تان دست به انجام این بازی می‌زنند. برای مثال ظاهر شدن قرمزی یا جراحت در پوست اطراف گردن، قرمز شدن چشم‌ها، سردردهای مداوم و حواس‌پرتی از نشانه‌های معمول انجام این بازی در بین کودکان است.  معمولا کودکان این بازی را برای نشان دادن قدرت و توانایی خود در نگه داشتن نفس انجام می‌دهند اما بعضی مواقع این علل انجام این بازی‌ها جدی‌تر است.  
 
آمارها نشان می‌دهد، کودکان افسرده، ناامید، کودکانی که احساس می‌کنند به آنها توجه کافی نمی‌شود یا نمی‌توانند فعالیت‌های معمولی زندگی خود را به درستی انجام دهند، این بازی‌ها را برای جلب توجه انتخاب می‌کنند. اگر مشاهده کردید فرزندتان به این بازی علاقه دارد و به انجام آن اصرار می‌ورزد، حتما با یک روانشناس مشورت کنید.
 
 
 
 
با یک نفس برو بالا
 
 
یکی دیگر از بازی‌هایی که معمولا در بین کودکان دیده می‌شود، رقابت بر سر نوشیدن حجم زیادی از مایعات است. برای مثال آنها با هم شرط می‌گذارند که بتوانند یک بطری کامل نوشابه را در یک نفس بنوشند یا یکباره یک شیشه کامل شیر را سربکشند.  مشخص است که با انجام این کار باید منتظر ظهور علائم بیماری بود. معده انسان این توانایی را ندارد که یکباره وارد شدن حجم زیادی از مایعات مانند شیر را مدیریت کند.  به همین دلیل این کار می‌تواند خود را با علائمی مانند استفراغ، اسهال، دل درد و ورم معده نشان دهد. 
 
 
 
 
دهنت چقدر جا داره؟
 
 
شاید در نگاه اول این بازی بامزه به‌نظر بیاید اما می‌تواند نتایج فاجعه باری به همراه داشته باشد. کودکان ممکن است با هم مسابقه بگذارند که هر کدام می‌توانند چه تعداد تکه کوچک غذایی را در دهان خود جای دهند.  این غذاها معمولا اندازه کوچکی دارند و می‌توانند هر چیزی از چیپس و پفک گرفته تا میوه را شامل شوند. در طول دهه‌های گذشته این نوع بازی‌ها باعث مرگ تعدادی از کودکان شده که با این کار مسیر تنفسی خود را مسدود کردند و اطرافیان آنها نیز نتوانستند هیچ کاری برای نجات جان آنها انجام دهند. 
 
 
 
بازی‌های کامپیوتری
 
 
شاید بسیاری از والدین تصور کنند، سرگرم شدن با کامپیوتر، مطمئن‌ترین بازی برای کودکان باشد اما متاسفانه اینطور نیست.  به تازگی محققان متوجه شدند، مغز کودکانی که ساعت‌های زیادی خود را با بازی‌های کامپیوتری سرگرم می‌کنند به مرور زمان آسیب دیده و حتی ممکن است باعث ابتلای آنها به فراموشی موقت شود. اعتیاد به بازی‌های کامپیوتری اتصالات داخل مغز را غیرفعال کرده و به‌طور خلاصه بسیاری از توانایی‌های آن را مختل می‌کند. بعضی از کودکان در سال بیش از 2 هزار ساعت به صفحه مانیتور خیره می‌شوند و با این کار به بسیاری از قسمت‌های بدنشان از چشم‌ها گرفته تا مفاصل و ستون فقرات آسیب وارد می‌کنند. 
 
 
 
رقابت ادویه‌ای
 
 
البته این بازی چندان معمول نیست اما دیده شده که بعضی از کودکان و نوجوانان بر سر خوردن ادویه‌ تند مانند دارچین، فلفل و مانند آن بدون مصرف آب رقابت می‌کنند.  بعضی مواقع این کار باعث بروز سرفه‌های شدید شده و حتی کار به استفراغ کردن هم می‌رسد. از عوارض خطرناک‌تر این​گونه بازی‌ها می‌توان به اختلالات ریوی، جمع شدن مایعات در داخل شش‌ها و ابتلا به ذات‌الریه اشاره کرد.
 
 
 
 
 
5  اسباب بازی خطرناک اما پرطرفدار
 
 
عینک‌های پلاستیکی
 
تحقیقات محققان ایالات‌متحده نشان می‌دهد، میزان مواد شیمیایی موجود در این عینک‌ها بسیار زیاد است. بعضی از نمونه‌های این عینک‌ها تا 42 برابر حد مجاز دارای فتالیت‌ها هستند. با اینکه استفاده از فتالیت‌ها از سال 2008 در اسباب‌باز‌ی‌ها ممنوع شده است ولی هنوز هم بسیاری از کارخانه‌ها به خصوص کارخانه‌های چینی به استفاده از این مواد در محصولات خود ادامه می‌دهند. فتالیت‌ها می‌توانند باعث به هم ریختن تعادل هورمونی در بدن شوند و همچنین عوارض زیادی به همراه داشته باشند.
 
 
تیله و توپ‌های کوچک
 
از سال 1190 تا‌کنون 69 کودک در ایالات متحده در اثر بلعیدن این گوی‌های بسیار کوچک خفه شده و جانشان را از دست داده‌اند. این توپ‌ها برای کودکان زیر 3 سال نباید قطر کوچک‌تر از 4/5 سانتی‌متر داشته باشد، زیرا به راحتی می‌تواند هنگام بلعیده شدن مسیر تنفسی کودک را مسدود کند.
 
 
بادکنک
 
با اینکه بادکنک‌ها یکی از محبوب‌ترین اسباب‌بازی‌های کودکان به حساب می‌آید، اما از سال 1990 تا‌کنون عامل مرگ 86 کودک زیر 8 سال بوده‌ است.  بادکنک‌ها بعد از ترکیدن به تکه‌های کوچکی تقسیم می‌شود که درصورت وارد شدن به دهان ممکن است باعث خفگی کودکان شود.
 
 
تفنگ‌ها
 
تفنگ‌ها، یکی از اسباب‌بازی مورد علاقه بیشتر کودکان به حساب می‌رود، اما متاسفانه بیشتر آنها طوری ساخته شده‌ که صداهای بلندی تولید می‌کند. کودکان نیز علاقه دارند بچه‌های دیگر را غافلگیر کنند و به همین دلیل تفنگ را در نزدیک گوش آنان به صدا درمی‌آورند. در این حالت ممکن است پرده گوش کودک صدمه دیده و باعث ناشنوا شدن یک گوش به‌طور کامل شود. نمونه‌های دیگری از این تفنگ‌ها که گلوله‌های کوچک شلیک می‌کند نیز بسیار خطرناک و حتی باعث کوری کودکان هم شده‌ است.
 
 
لیزر
 
اگر لیزرها به‌مدت زیادی به چشم تابانده و به دفعات زیادی تکرار شود، اثرات مخربی روی چشم می‌گذارد. با تابیده شدن لیزر بر چشم کودک ممکن است شبکیه چشم آسیب دیده و کودک لکه‌های سفیدی را روی اجسام مشاهده کند.
پرتوهای خطرناک :
 
البته بحث وجود لیزر و ایمنی آن برای کودک در بعضی از اسباب بازی ها در حال حاضر از مسائلی است که کارشناسان نظرات مختلفی در مورد آن دارند. در حالی که تعدادی از چشم پزشکان معتقدند این لیزرها خطری برای چشم کودک ندارند چون از نوع لیزرهای کم توان هستند، یک متخصس لیزر در این مورد معتقد است این لیزرها اگر به مدت زیادی به چشم تابانده شوند و به دفعات زیادی تکرار شوند، اثرات مخربی روی چشم می گذارند.
 
دکتر رضا فکرآزاد در ادامه می گوید: " حتی اگر این لیزرها هیچ ضرری نداشته باشند، بهتر است به کودکانمان آموزش بدهیم که این پرتوها را مستقیما" به چشم نتابانند. درست است که این شعله در حد چند  میلی وات و جزو لیزرهای کم توان است ولی شدتش بالاست. migna.ir شما حتی وقتی چند ثانیه داخل یک لامپ نگاه می کنید و بعد روی خود را         برمی گردانید،  تاثیر آن تا مدتی روی شبکیه چشم می ماند، با اینکه یک لامپ آنقدر شدت ندارد. در حالی که گروه ما یعنی بچه ها جزو گروههای پرخطر هستند و تاثیر این اشعه ها روی چشم آنها می تواند بسیار مخرب و برگشت ناپذیر باشد. "
 
وی با بیان این که بیشتر قسمت شبکیه که سلولهای بینایی در آن قرار دارند دچار آسیب می شود، می گوید : " این لیزرها چهار خصوصیت عمده دارند، تک رنگند، تک فازند، واگرا نیستند و شدت بالایی دارند. اگر چه تاکنون مورد خاصی از این آسیب ها مشاهده نشده ولی چون تعداد آنها در جامعه زیاد است بهتر است جانب احتیاط در نظر گرفته شود. "
 
در مقابل ، محمدحسین فرجو با اشاره به ینکه در بخشی از اسباب بازیها مثل تفنگ ها لیزرهایی برای نشانه گیری بهتر استفاده شده می گوید:    " از ورود این اسباب بازی ها جلوگیری شده ولی بعضی از وسایل که دارای پرتو لیزرند و بعنوان اسباب بازی نیستند بعنوان سرگرمی به وسیله بعضی از اسباب بازی های کودکان استفاده می شوند که می توانند آسیبهای جدی برای کودک به همراه داشته باشند. "
 
البته به گفته کارشناسان آزمایشگاه ایمنی کودکان در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، لیزرهای به کار رفته در اسباب بازی  کودکان از نوع لیزرهای باشدت پایین هستند که برای کودک نمی توانند آسیب زا باشند.  مونا نامجو، یکی از کارشناسان این آزمایشگاه در مورد این لیزرها   می گوید: " در بحث استاندارد اسباب بازی های الکتریکی نوع لیزر به کاررفته بررسی می شود. این لیزرها در چهار سطح هستند. نوعی لیزر LED که لیزر سطح یک است اصلا" خطری ندارد و دارای شدت پایین است و فقط این سطح از لیزر قابل استفاده در اسباب بازی کودکان است. "
 
 
اسباب بازی های خطرناک :
 
خطر لیزرهای غیر استاندارد فقط یک نمونه بود. اگر به عنوان والدین به فکر تهیه یک اسباب بازی سالم برای کودکتان هستید، بهتر است بدانید اسباب بازی های شوک دهنده نیز از اقلام مردود شناخته شده هستند که هنوز هم به منظور سرگرمی و صرفا" ایجاد خنده تولید می شوند. دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی در مورد این اسباب بازی ها و همچنین سایر اقلامی که برای کودک خطرآفرین هستند می گوید: " این اسباب بازی ها شوک زیادی را در فرد ایجاد می کند و از نظر پزشکان اثر خود را در طولانی مدت نشان می دهد. تفنگ های ساچمه ای را نیز ما ممنوع می کنیم، زیرا وقتی شارژ می شوند با سرعت زیادی گلوله درون خود را پرتاب میکنند. درست است که کشور چین روی این اقلام هشدار داده که افراد 14 سال به بالا از آنها استفاده کنند، ولی شاید این هشدارها رعایت نشوند و کودکان کم سن و سال از آنها استفاده های نامطلوب کنند چون این تفنگ ها شدت پرتاب بالایی دارند. "
 
وی در ادامه می گوید: " یکی از تست هایی که موسسه  اسباب بازی هایی به کار می رود که لبه تیز و برنده دارند. اگر اسباب بازی پارچه ای باشد و درز آن به راحتی باز شود، غیر استاندارد است.  پر کننده های داخل اسباب بازی ها هم بر حسب نوعشان می توانند آلوده و خطرناک باشند. حفره های داخل اسباب بازی و یا خطر گازگرفتگی و یا له شدن اندام کودک در ارتباط با اسباب بازی از جمله مواردی است که باید به آنها توجه شود. "
 
شاید جالب باشد که بدانید نوع دیگری از اسباب بازی هایی که آزمایشگاه استاندارد نسبت به آن حساس است، اسباب بازی هایی هستند که بوی نامطبوعی دارد. محمدحسین فرجود در این باره می می گوید: " اگر از مواد استاندارد استفاده شده باشد، این بو به خاطر ترکیبات رنگی است که روی اسباب بازی پاشیده شده است که بعد از چند بار استفاده از بین می رود و ضرر ندارد. " در مقابل ، فرجو در مورد اسباب بازی های معیوب و شکسته و ناقص هشدار می دهد که از برنامه های بازی کودک خارج نشده اند و می گوید: " در دنیا آمارهای زیادی وجود دارد که این  اسباب بازی ها موجب ضرر و زیان های زیادی از جمله خفگی ها برای کودک می شود . "
 
وی در مورد خطر اسباب بازی های صوتی  هشدار می دهد:
 
" در مورد این گروه هم یکسری از استانداردها وجود دارد. گاهی اوقات ایرادهایی که در بعد الکترونیکی اسباب بازی وجود دارد، صدای داخل اسباب بازی را در حد نازلی کاهش می دهد و در بعضی مواقع این    اسباب بازی ها صدای بیش از حد انتظاری را ایجاد می کند.
 
 
 
یک گروه تحقیقاتی به تازگی، اسامی گروهی از اسباب بازی ها که برای کودکان خطرآفرین هستند را منتشر کرده است. این اسباب بازی ها مرگ های دردناک بر اثر خفگی با قطعات کوچک را در کودکان زیر پنج سال رقم زده اند. این گروه به والدین توصیه می کنند که نکاتی ساده اما مهم را هنگام انتخاب اسباب بازی ها در نظر داشته باشند.
۱ استاندارد بودن، شکل ظاهری مناسب و تناسب اسباب بازی با سن کودک اصل اول در انتخاب شماست.
 
۲ کودک برای بازی با وسیله ای که قصد خرید آن را دارید نیازمند توانایی فیزیکی است پس قوای جسمانی فرزندتان را در نظر بگیرید.
 
۳ درک چگونگی بازی با اسباب بازی همان چیزی است که در تعیین گروه سنی کودک به آن اشاره می شود. بنابراین به توانایی کودک توجه داشته باشید.
 
۴ انتخاب رنگ ها و وسایل جذاب برای کودکان در سنین مختلف از طریق مطالعه یا جست و جو در اینترنت به راحتی امکان پذیر است.
 
۵ به ایمن بودن خود اسباب بازی و بخش هایی از آنکه می تواند به محل تجمع میکروب ها تبدیل شود نیز توجه کنید.
 
۶ وجود سیم بلند، طناب یا روبان در برخی اسباب بازی ها و دسترسی کودکان به آنها، اسباب بازی ها را به وسایلی پرخطر تبدیل می کند. ممکن است کودک این وسایل را ببلعد یا درون گوش و بینی خود فرو ببرد.
 
۷ شاید اسباب بازی هایی که صداهایی بلند تولید می کنند برای کودکان جذاب باشند اما می توانند به اعصاب شنوایی کودکان آسیب برسانند.
بنابراین دقت در انتخاب و خرید اسباب بازی مناسب می تواند علاوه بر رشد فکری و ایجاد خلاقیت در کودکان از بسیاری از وقایع تلخ و غیرقابل جبران جلوگیری کند.
 
 
استانداردهای تعریف شده
 
در مورد نحوه به کار بردن استانداردهای تعیین شده برای تایید کردن یک اسباب بازی سالم، کارشناس آزمایشگاه ایمنی کودک می گوید:
 
" ما اسباب بازی ها را بر اساس استاندارد جنرال ملی و بین المللی 620446978267 بررسی می کنیم. این استانداردها فعلا" بر اساس ایمنی اسباب بازی را مورد بررسی قرار می دهند و از لحاظ کیفی هنوز استانداردی وارد نشده است یعنی رفتارهای درست که سازنده   اسباب بازی آنها را پیش بینی کرده و رفتارهای نادرست که از طرف تولید کننده پیش بینی نشده اند مثل پرت کردن، شکستن و .... بعد از انجام این آزمون ها اسباب بازی دیگر نباید برای کودک خطراتی از قبیل تیز بودن، سرعت بالا، احتمال خفگی یا جراحات چشمی داشته باشند. "
 
مونا نامجو در مورد موارد کاربرد این استانداردها می گوید:
 
" درخصوص عنصرهای سنگین در اسباب بازی نیز این استانداردها به کار می رود. مواد به کار رفته در اسباب بازی چون با بدن کودک ممکن است تماس داشته باشند، اولا" باید نو بوده و عاری از هر گونه آلودگی یا مواد بازیافتی باشند. دوم اینکه عناصر رسمی و سنگین نباید در آن وجود داشته باشند از نظر بعد الکتریکی این اسباب بازی ها مورد بررسی قرار می گیرند که هیچ گونه حرارت بالا و یا احتمال برق گرفتگی نداشته باشند."
 
به گفته او در بحث استاندارد، نشانه های هشداری روی کالا بسیار مهم است چون با رشد سن، توانایی های حسی حرکتی کودک هم رشد می کند و این برای والدین که اسباب بازی را خریداری می کنند بسیار مهم است.  حتما" تا به حال متوجه شده اید در بسیاری از اسباب بازی هایی که از چین وارد می شوند، در داخل آنها از مواد نرم استفاده می شود.     نامجو در خصوص این نوع از اسباب بازی ها می گوید: " وقتی ما روی این مواد آزمون انجام می دهیم. متوجه می شویم که این مواد از مواد بازیافت شده کارخانه های دیگر است که برای سنگین کردن این اسباب بازی ها همراه با خاک از آنها استفاده می شود. همچنین اسباب بازی هایی که حاوی مایع هستند از لحاظ میکروب دارای خطر بالایی هستند. "  وی دامه می دهد: " بخصوص زمانی که کشورهایی مثل چین بیماریهایی مثل سارس یا آنفلوآنزای مرغی وجود دارد خیلی از کشورها از ورود آنها جلوگیری کردند چون ممکن است مایع درون آنها حاوی میکروب باشد. "
 
 
فاکتورهای ایمنی اسباب بازی :
 
آزمایش مواد تشکیل دهنده
 
آزمون قطعات کوچک
 
بررسی از لحاظ شکل و اندازه، لبه ها، نوک های تیز، برآمدگی ها، سیم ها و میله های فلزی، ورق های نازک پلاستیکی
 
بررسی ریسمان و یا کش در اسباب بازی ها
 
بررسی سوراخ ها و حفره هایی که داخل اسباب بازی وجود دارد.
 
بررسی فنرهای استفاده شده در اسباب بازی
 
بررسی اسباب بازی های پرتابی از نظر انرژی جنبشی
 
و موارد خاص مثل اسباب بازی های حاوی  مایع، تاشو و .......


مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات