top
چگونگی افزایش اعتماد به نفس در کودکان

چگونگی افزایش اعتماد به نفس در کودکان

کارگروه تربیتی پرتال جامع و تخصصی کودک، مهدکودک و خانواده: معمولا کودکانی که تحت حمایت بالای والدین بزرگ می شوند به علت وابستگی شدید به والدین دچار اعتماد به نفس پایین هستند.

چگونگی افزایش اعتماد به نفس در کودکان

مهناز استکی، روانشناس بالینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: در هرم یادگیری مردم شناختی همیشه از حس به حرکت سپس به ادراک و بعد از آن به رفتار می رسد و برای بالا رفتن اعتماد به نفس کودک باید به این مراحل توجه کنیم و مهارتهای رفتاری کودک را رشد بدهیم.

وی اظهار داشت: برای رشد توانمندی‌های کودک ابتدا باید توانمندی‌های کودک را بشناسیم وی در ادامه افزود: از جمله راهکارهایی که کمک به رشد اعتماد به نفس در کودکان می‌کند توجه کردن به حرف‌های بچه‌ها است بدین معنا که وقتی کودک با شما صحبت می کند دست از کار بکشید و به حرف او توجه کنید تا کودک احساس مهم بودن کند، راهکار دیگر این است که از کارهای خوب کودک تجلیل کنید و روی توانمندی‌های او تاکید کنید و کودک را با دیگران مقایسه نکنید و در گام آخر اجازه ریسک کردن به کودک بدهید.

استکی در پایان هشدار داد: پایین بودن اعتماد به نفس در کودکان آسیب‌های اجتماعی فراوانی به کودک می زند و شخصی که از کودکی اعتماد به نفس پایینی دارند و تحت درمان قرار نگیرد ممکن است در آینده در هویت یابی، انتخاب همسر و دیگر روابط اجتماعی دچار تزلزل شود.

میگنا: کودک را همواره زیر سپر خود نگیرید تا تجربه کردن را بیاموزد.
والدین باید به کودک کمک کنند تا اعتماد به نفس در وی بوجود آید. والدین باید به بچه ها اجازه بدهند که دچار اشتباه شوند و برای نوبت بعدی برای جبران اشتباه او را تشویق کنند تا کار اشتباه را تکرار نکند اعتماد به نفس نقش مهمی در موفقیت فرد دارد. کودکان حساس اند و برای یادگیری نیاز به تشویق دارند. پدر و مادر و بزرگسالان باید از آنها حمایت کنند. اعتماد به نفس با حمایت صحیح والدین از کودک شکل می گیرد. 

برای ایجاد اعتماد به نفس در کودک چه باید بکنید؟
۱-مهم ترین نکته این است که کودکان باید تصور مثبتی از خود داشته باشند. تصور مثبت یعنی اینکه به خود اطمینان داشته باشند. افراد مثبت اندیش و مطمئن، از زندگی خود لذت می برند و در شرایط سخت تسلیم نمی شوند. کودکان هم همین طور. برای اینکه اعتماد به نفس داشته باشند، باید پدر و مادر، این اطمینان را در آنها ایجاد کنند. این حس، مادرزادی نیست. محیط اطراف این حس را در او شکل می دهد. اعتمادی که والدین در او ایجاد می کنند باعث می شود که کودک بتواند از پس چالش ها و مسائل مختلف برآید.

 ۲- کودک را همانطور که هست قبول داشته باشید. بخاطر هر کار درستی که انجام می دهد، باید او را تشویق کنیم. مثلاً نباید بگوییم “خیلی بچه خوبی هستی”. باید بگوییم “چقدر اتاقت را قشنگ و مرتب کردی. خیلی منظم هستی”. اگر کودک اشتباهی انجام داد، بدون عصبانیت و فریاد، باید او را متوجه اشتباهش کنیم. آنها باید بدانند که بدون خطا کردن، موفق نمی شوند.

 ۳- کودکان خودشان به مرور تجربه کسب کرده و یاد می گیرند، اما زمان بر است و کمی هم شلوغ کاری دارد. صبور باشید و خودتان را ناراحت نکنید. به کودک فرصت دهید تا چیزهای جدید را کشف کند. بگذارید اشتباه کند و از آنها درس بگیرد. شما هم کمکشان کنید. به آنها افتخار کنید، چه در کارشان موفق شوند و چه نه. بچه هایی که اعتماد به نفس دارند، از یادگرفتن چیزهای جدید خسته نمی شوند.

 ۴- الگو باشید. بچه ها بیشترین آموزش ها را از شما می گیرند و رفتارهای بزرگسالان را، چه خوب و چه بد، تقلید می کنند. آنها می خواهند مانند بزرگترها باشند. اگر ببینند فحش می دهید، فحش می دهند. ببینند دعا می کنید، دعا می کنند. ببینند به دیگران کمک می کنید، آنها هم سعی می کنند کمک کنند. کسی که با بچه ها بدرفتاری کند، بچه هم همان اخلاق را پیدا می کند.

نکات و هشدارها 
اگر رفتارها و عادات کودک خود را بشناسید، راحت تر می توانید در ایجاد اعتماد به نفس به آنها کمک کنید. زیاد سخت نگیرید و کودک را سرزنش نکنید. چون به اعتماد به نفسش لطمه وارد می شود.



مرتبه
مرتبه
بهار
1394/08/08 - 18:57
سلام من پسر باهوش و خیلی با اعتماد به نفسی داشتم اما متاسفانه بعد از رفتن به مدرسه کار هایی که انجام میداد خیلی ناراحت میشدم و اصلا راضی نبودم چون متاسفانه همیشه فکر می کردم که باید مثل یه آدم بزرگ بدونه کار اشتباه چیه و انجام نده و در مدرسه چون بچه خوبی بود و معلم در جلسات اسمش رو میابرد و مثال میزد اولیای دیگه همیشه دوست داشتند یه اشتباهی انجام بده تا فوری به روی من بیارند و منم بعد عصبانی میشدم و برخورد خیلی بدی میکردم خلاصه سرتونو درد نیارم نتیجه اون برخورد های بد من شده یه بچه کم حرف و با اعتماد به نفس کم درسش عالیه اما همش میگه من نمیتونم بهترین باشم بقیه شاید بهتر از من امتهان بدن و....شما رو به خدا دنبال مشاور خوب میگردم که برم پیشش کمکم کنید ممنون میشم
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات