top
چگونه کودکی تربیت کنیم که از خشونت به دور باشد؟

چگونه کودکی تربیت کنیم که از خشونت به دور باشد؟

کارگروه تربیتی پرتال جامع و تخصصی کودک، مهدکودک و خانواده: تردیدی نیست که والدین نقش بسیار مهمی در کاهش خشونت در فرزندان ایفا می کنند . در ادامه پیشنهاداتی آمده است که به والدین در این زمینه کمک می کند گرچه شاید نتوان همه این توصیه ها را عملی کرد اما اگر تا حد توانمان این ها را تحقق بخشیم تاثیر بسیار مهمی بر زندگی فرزندانمان گذاشته ایم.

چگونه کودکی تربیت کنیم که از خشونت به دور باشد؟

تردیدی نیست که والدین نقش بسیار مهمی در کاهش خشونت در فرزندان ایفا می کنند . 
در ادامه پیشنهاداتی آمده است که به والدین در این زمینه کمک می کند گرچه شاید نتوان همه این توصیه ها را عملی کرد اما اگر تا حد توانمان این ها را تحقق بخشیم تاثیر بسیار مهمی بر زندگی فرزندانمان گذاشته ایم.

 به کودک خود عشق و توجه نامشروط هدیه دهید.

هر کودک نیاز مبرم به دوست داشته شدن و برقراری یک رابطه امن و سرشار از محبت و مراقبت با حداقل یک بزرگسال که معمولا والد اوست دارد دارد . این مفهوم با لوس کردن کودک متفاوت است . محبت نامشروط می تواند در کنار قانونگذاری مقتدرانه از جانب والدین باشد.

مثلا وقتی کودک خطایی کرد بجای جمله ی معروف "دیگه دوست ندارم" برایش توضیح دهیم که کارش اشتباه بوده و کار درست چه بوده ، اما هنوز کودک دلبند شماست و او را دوست دارید ولی این کار را باید اصلاح کند . همچنین اگر لازم است برای این خطا از لذتی محروم شود ، برایش توضیح دهید و بعد از آن هم مثل قبل با محبت با او رفتار کنید.

مطمئن شوید که به اندازه کافی بر زندگی فرزند خود نظارت دارید.

کودکان به تشویق و حمایت اعضای خانواده و پشتیبانی کردن آنها تا وقتی که خودشان بتوانند به تنهایی تصمیم بگیرند نیازمندند . متاسفانه اکثر والدین بعد از بروز اولین مشکل رفتاری فرزندشان به فکر تربیت و نقش والدینی می افتند! 

بهتر است حد الامکان از جاهایی که فرزندتان می رود مطلع باشید، دوستانش را بشناسید، هیچگاه کودک را در خانه تنها نگذارید، اگر خودتان زمان ندارید مراقبت فرزندتان را به افرادی که کاملا به آنها اعتماد دارید بسپارید . هر چند وقت یکبار برنامه های خانوادگی که برای فرزندتان لذتبخش است ترتیب دهید . با فرزندتان حد اقل یک فعالیت مشترک مثل یک ورزش داشته باشید و با احترام گذاشتن به کودک خود او را مودب بار بیاورید.

 برای قوانینی که میگذارید احترام قائل شوید.

اگر برای فرزندتان چهارچوبی تعیین کردید آن را تا حد ممکن اجرا کنید . در تعیین قوانین ، کودک خود را شریک کنید علایق و نظر فرزند خود را بپرسید ، اما بعد از اینکه قانون مشخص شد آنرا تغییر ندهید و همانطور که گفتید اجرا کنید . انتظاراتتان را بطور شفاف برای فرزندتان توضیح دهید . همیشه بخاطر داشته باشید فرزندان شما قدرت خواندن افکار شما را ندارند . همیشه قبل از پیش آمدن مشکل قوانین و پیامد رعایت کردن و رعایت نکردن آن را برای آنها توضیح دهید .تنها در این صورت است که فرزندان ما معنای قانون را درک می کنند و می توانند در آینده به دیگران اعتماد کنند و خود نیز انسانهای قابل اعتمادی بار بیایند.

خشونت را از فضای خانه بیرون کنید!

سعی کنید محیط  آرامی در خانه ایجاد کنید که از هرگونه خشونت فیزیکی و کلامی به دور باشد ، بحث های خانوادگی را حد الامکان دور از چشم کودکان انجام دهید . هرگونه رفتار خشونت آمیز بین فرزندانتان را نهی کنید و از خبرچینی یا بددهنی فرزندان نسبت بهم استقبال نکنید.

 سعی کنید فرزندانتان را از دیدن صحنه های خشونت آمیز در رسانه ها حفاظت کنید.

تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن زیاد کودکان در معرض فیلم ها و بازیهای رایانه ای خشن تاثیرات زیادی بر افزایش خشونت کودکان دارد . برای این کار میتوان ساعات تلوزیون دیدن فرزندان را تا حد یک یا دو ساعت محدود کرد . در مورد صحنه های خشونت آمیزی که فرزندتان در رسانه ها دیده برایش توضیح دهید . برای فرزندتان توضیح دهید چطور بدون خشونت می توان مسائل را حل و فصل کرد ، به فرزندانتان کمک کنید در برابر خشونت مقاومت کنند.



مرتبه
مرتبه
حمیدرضا توکلی
1395/11/10 - 22:10
واقعن عالی خیلی ممنون
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات