top
راه حل های خوب برای بچه های بد! 1

راه حل های خوب برای بچه های بد! 1

راه حل های خوب برای بچه های بد! 1

بچه های حاضرجواب

فهرستی از جملات جایگزین آماده کنید

وقتی از حاضرجوابی کودکان حرف می زنیم مقصودمان زمان هایی است که از کودک پاسخگویی سریع و واکنش بی ادبانه مانند زبان درازی، حاضرجوابی و انواع و اقسام شکلک ها را می بینیم. مصداق این کودکان پسربچه ای است که وقتی بشقاب شلغم یا سوپ روبه رویش است، می گوید: «من از شلغم متنفرم! مزخرفه» یا دختربچه ای است که وقتی از او می خواهید در تمیز کردن اتاقش شما را همراهی کند به شما می گوید: «دوست دارم اتاقم کثیف باشه. اگر ناراحت می شی خودت تمیز کن». در این شرایط چه باید کرد؟ گاهی بچه ها متوجه نیستند که این طور صحبت کردن آنها بی ادبی و حاضرجوابی تلقی می شود. اما برای مهار کردن این رفتار راه حل هایی وجود دارد که امتحان کردن شان خالی از لطف نیست. رفتارهای جایگزین را به او آموزش دهید. با او درباره رفتارش صحبت کنید و بگویید جملاتی که استفاده می کنی مودبانه نیست و بهتر است از جملات دیگری استفاده کنی. برایش جملات جایگزین را تکرار کنید.




به او بگویید به جای آنکه بگوید شلغم مزخرف است می تواند بگوید میلی به شلغم ندارد یا چطور می شود شلغم را مزه دار کرد یا به جای آنکه بگوید من اتاق کثیفم را دوست دارم می تواند بگوید که الان برای تمیز کردن اتاق آمادگی ندارد یا چند ساعت دیگر این کار را انجام می دهد. دومین راه این است که مراقب باشید در برابر بی ادبی او خشمگین نشوید و تنها به او نشان دهید که در این شرایط با او صحبت نمی کنید. او را برای مدتی تنها و به حال خود بگذارید تا درباره رفتارش فکر کند در صورتی که او رفتارش را در موقعیت های مشابه تکرار کرد در برابر خواسته هایش قاطعانه «نه» بگویید و این شیوه را تا زمانی ادامه دهید که از او رفتاری مناسب ببینید.

بچه های لجباز

رفتار کودک را ریشه یابی و تحلیل کنید

لجبازی از جمله رفتار ها و واکنش هایی است که معمولا در کودکان با گریه کردن، جیغ کشیدن، فحش دادن یا تخریب اشیا یا آسیب زدن به کودک دیگر بروز پیدا می کند. به اعتقاد برخی از روانشناسان کودک، این رفتار غالبا در شرایطی که کودک اعتماد به نفس کافی ندارد و مدام همسالان خود را از خود برتر می بیند بروز می کند و گاهی کودک این رفتار را با الگو گرفتن از والدین اجرا می کند. برای مواجهه با کودکی که برای جلب توجه دست به دامن لجبازی شده چند راه پیش رو دارید.

,راه حل های خوب برای بچه های بد! تربیت کودک,بچه لجباز,دروغگویی,مراقبت دوران بارداری


 باید ببینید هدف او از لجبازی جلب توجه است یا اینکه واقعا مشکلی دارد؟ در این صورت دو راه پیش رو دارید:

گام اول:

اگر هدفش جلب توجه است می توانید به راحتی او را مهار کنید؛ مثلا اگر از او خواستید کاری انجام دهد و او بر سر انجام آن لجبازی کرد با این لفظ دوباره از او درخواست کنید که« اگر تونستی این کار رو بکنی؟» یا «اگر تونستی یک شوت محکم بزنی؟» در این شرایط کودک لجباز اگر به دنبال جلب توجه باشد با انجام این کار به دنبال هدفش می گردد.

گام دوم

اما اگر کار پیچیده تر از این حرف هاست و او با شما همراهی لازم را ندارد، باید طی چند مرحله حالت های او را بررسی کنید و ببینید آیا لجبازی عادت ثانویه او شده یا با این کار احساس آرامش می کند؟ شاید تفکیک این مسائل برای تان سخت باشد که در این صورت می توانید از مشاور کودک کمک بگیرید.



مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات