top
دلیل گاز گرفتن در سنین مختلف

دلیل گاز گرفتن در سنین مختلف

دلیل گاز گرفتن در سنین مختلف

هنگام گاز گرفتن کودک، والدین باید علت این تغییر رفتار را در کودک پیدا کنند. عصبانیت، ناتوانی و… می توانند از جمله این علل باشند. والدین باید آرامش خود را حفظ کرده و عکس العمل شدیدی در برابر این رفتار کودک از خود نشان ندهند.  اگر چه کودکان در این سنین هنوز قادر نیستند صحبت کنند، ولی مفهوم درد را متوجه می شوند و مفهوم علت و معلول را درک می کنند. پدر و مادر نیز باید با صدایی آرام و قاطع به کودک بگویند که این عمل او باعث آسیب و ناراحتی دیگران می شود.

 

به مرور با رشد کودک والدین باید لغاتی را به کودک آموزش دهند که بتواند احساساتش را در قالب آن لغات بیان کند و اگر کودک قادر به سخن گفتن نیست به او بیاموزند با علائم احساس ناراحتی، درد و… خود را به دیگران نشان دهد.  اگر کودک در شرایط خاص کنترل خود را از دست داده و اقدام به گاز گرفتن می کند، والدین باید او را از این شرایط دور نگه داشته و به مرور او را آماده رویارویی با این شرایط کنند.

 

والدین علاوه بر این که باید کودک را متوجه رفتار اشتباهش کنند، نباید تعریف و تمجید از او را نیز فراموش کنند. توجه به رفتار مثبت کودک و دادن هدیه و تشویق او در حفظ رفتار مثبت و عکس العمل صحیح از جانب او مؤثر خواهد بود. بیشتر کودکان کوچکتر از ۳ سال اطرافیان خود را حداقل یک مرتبه گاز می‌گیرند. بیشتر همین کودکان این عادت خود را به خودی خود از دست می‌دهند. اما اگر این عادت بعد از سن ۳ سالگی هنوز ادامه یابد و مرتبا تکرار شود نیاز به توجه و درمان دارد. گاز گرفتن همیشه عمدی و آگاهانه نیست و به ندرت ممکن است باعث آسیب جدی به دیگران شود و یا بیانگر خطر جدی باشد.

 

دلیل کودکان برای این کار متفاوت است و این وابسته به سن آن ها می‌باشد.

۱- سنین ۵ تا ۷ ماه:

کودکان در این سن اطرافیان خود را گاز می‌گیرند به خصوص اگر احساس ناراحتی در اطراف دهان خود داشته باشند وی ا گر به دلیل دندان در آوردن دچار درد باشند. در این حالت اغلب پرستار خود یا مادر را در هنگام شیردهی گاز می‌گیرند. خبر خوب اینکه در چنین مواقعی به محض دیدن و یا شنیدن عکس العمل اطرافیان یاد می‌گیرند که دیگر گاز نگیرند.

 

۲-  سنین ۸ تا ۱۴ ماهگی:

این کودکان معمولا اطرافیان خود را گاز می‌گیرند تا هیجان خود را بروز دهند. در این حالت بیشتر پرستار و یا کودکان دیگر در اطراف خود را هدف قرار می‌دهند که البته با شنیدن کلمه “نه” از این کار دست می‌کشند.

 

۳- سنین ۱۵ تا ۳۶ ماهگی:

کودکانی که در این فاصله سنی گاز می‌گیرند اغلب به دلیل عصبانیت و یا تنها به خاطر داشتن قدرت کنترل دیگران این کار را انجام می‌دهند. در این سن اغلب کودکان دیگر را گاز می‌گیرند و کمتر پرستار مورد هدف قرار می‌گیرد. کودکان دراین سن بعد از آموزش یاد می‌گیرند که این رفتار صحیح و مورد قبولی نیست.

.

۴- بعد از سه سالگی:

کودکان هنگامی که احساس ضعف و یا ترس کنند گاز می‌گیرند. مثلا موقعی که در جنگ و جدالی بازنده شوند و یا زمانی که از اسیب و ازار دیگران بترسند.کودکانی که در این سن به طور مرتب دیگران را گاز می‌گیرند نیاز به توجه و درمان دارند. این نوع گاز گرفتن در این سن می‌تواند دال بر داشتن مشکل در بروز احساسات کودک باشد و یا عدم توانایی در کنترل خویشتن.

گاز گرفتن در شرایط مختلف اتفاق می‌افتد، به خصوص زمانی که کودکان دور همدیگر جمع باشند. اغلب مواقع می‌توان با کمک به کودک در بروز احساساتش به طور صحیح مانع از این رفتار ناخوشایند وی شد. البته کودکانی که به طور مداوم این حرکت را انجام می‌دهند نیاز به مراقبت ویژه دارند و بهتر است که دورتر از کودکان دیگر مورد مراقبت واقع شوند.

 

گاز گرفتن در کودکان بعدها معمولا منجر به مشکلات رفتاری نمی شود. اما کودکانی که مرتب گاز می‌گیرند و یا سایر رفتار‌های خشونت آمیز را از خود نشان می‌دهند و به خصوص زمانی که بزرگتر از ۳ سال هستند ممکن است دچار مشکلات عاطفی و یا بالینی باشند که نیاز به درمان ویژه دارد.

 


مرتبه
مرتبه
نظر و تجربه خود را برای دیگران ثبت کنید

تبلیغات ویژه

تجربه مادرانه
شما میتوانید در مورد موضوع زیر بحث و تبادل نظر کنید و در قسمت نظرات تجربه خود را با مادران در میان بگذارید :
موضوع انتخاب شده :
جدا کردن اتاق فرزندان
تجربه خودرا بنویسید
تبلیغات